درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1403/07/27 - 04:49:4
تعداد بازدید: 278
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند
 پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند

شهباز شریف؛ نخست‌وزیر پاکستان در سخنرانی‌اش در نشست سران سازمان همکاری شانگهای بار دیگر بر وجود تهدیدها و فعالیت‌های تروریستی در خاک افغانستان تاکید و خواستار جلوگیری از آن شد.

او که ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای را نیز به عهده دارد، گفت: «افغانستان نقش مهمی در ثبات منطقه‌ای ایفا می‌کند؛ اما فعالیت‌های تروریستی از خاک افغانستان باید پایان یابد.»

شهباز شریف در نشست قبلی سازمان همکاری شانگهای که چند ماه پیش در قزاقستان برگزار شد نیز خواستار جلوگیری از فعالیت‌های تروریستی از خاک افغانستان شده بود.

تاکید و تمرکز پاکستان بر پیامدهای فرامرزی بحران افغانستان و فعالیت گروه‌های تروریستی و تروریست‌های فراملیتی که بر بنیاد ادعای پاکستانی‌ها مورد حمایت طالبان قرار دارند و از خاک افغانستان برای ناامن کردن پاکستان استفاده می‌کنند، امری غیرقابل انتظار نبود و نیست.

پاکستانی‌ها از همان ابتدا با میزبانی از نشست سران سازمان همکاری شانگهای در نظر داشتند تا این نشست را بستری برای اعمال فشار بیش‌تر بر حکومت طالبان و تلاش برای تبیین و قبولاندن اتهامات و ادعاهای خود در رابطه با رشد تروریزم منطقه‌ای در افغانستان زیر حاکمیت طالبان تبدیل کند؛ موضوعی که در سخنرانی افتتاحیه شهباز شریف؛ نخست‌وزیر پاکستان و رئیس دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای نیز مشهود بود.

دولت غیرنظامی اسلام‌آباد، ارتش و سازمان جاسوسی‌ پاکستان بارها ادعا کرده‌اند که در پی به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، ناامنی در پاکستان تشدید شده، گروه‌های تروریستی حملات خونبار خود بر نیروهای امنیتی این کشور را افزایش داده‌ و به ویژه مناطق قبایلی خیبرپختونخوا و ایالت بلوچستان را به کانون درگیری‌های مرگبار به منظور ایجاد یک منطقه امن برای برافراشتن حکومتی شبیه طالبان در افغانستان تبدیل کرده‌اند.

فارغ از اینکه این ادعا تا چقدر درست است یا نیست، واقعیت این است که پاکستان پیش از این خود بزرگ‌ترین تولیدکننده تروریزم و عامل بی‌ثباتی کشورهای همسایه و منطقه محسوب می‌شد. طالبان حاکم بر افغانستان خود محصول پروژه‌های ضد امنیتی پاکستان علیه همسایگان آن است. افزون بر طالبان ده‌ها گروه تروریستی دیگر نیز در افغانستان فعال بودند که عمدتاً از پاکستان سرچشمه می‌گرفتند. بقایای این گروه‌ها همین امروز نیز مورد حمایت طالبان قرار دارند و دارای پایگاه‌ها و پناهگاه‌های امن در سراسر افغانستان هستند.

طنز تلخ ماجرا این است که موقعیتی که امروز پاکستان برای جلب حمایت جامعه بین‌المللی از کارزار خود علیه تروریست‌های فعال در افغانستان دارد پیش از این دولت جمهوری در افغانستان برای جلب توجه و همراهی جامعه جهانی با مبارزه افغانستان علیه تروریست‌های فعال در پاکستان داشت.

بنابراین، سخنان مورد اشاره شهباز شریف در نشست سران سازمان شانگهای در اسلام‌آباد برای مردم و نخبگان سیاسی افغانستان کاملاً آشناست؛ زیرا این همان مواضعی است که پیش از این افغانستان اتخاذ می‌کرد؛ اما پاکستان به عنوان مرکز تولید و توسعه تروریزم هیچ توجهی به آن نداشت.

شاید در آن زمان، پاکستانی‌ها افغانستان را متهم به استفاده ابزاری از نشست‌های بین‌المللی به منظور متهم کردن اسلام آباد به حمایت از تروریزم می‌کردند؛ اما این واقعیت امروزه وارونه شده و این پاکستانی‌ها هستند که از نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای اقناع کشورهای منطقه و جهان در زمینه همراهی با پاکستان در مبارزه با تروریزم فعال در افغانستان بهره‌برداری می‌کنند.

بنابراین پاکستانی‌ها برای جلب حمایت جامعه جهانی از مواضع خود در مقابله با تروریزم پیش از آنکه اقدام به مظلوم‌نمایی و بازی کردن نقش قربانی تروریزم کنند، ابتدا باید به این واقعیت تلخ و دردناک اعتراف کنند که این آن‌ها بودند که با سرمایه‌گذاری بی‌پروا بر گروه‌های تروریستی از این گروه‌ها برای توسعه سلطه و تحمیل هژمونی استعماری خود بر کشورهای دیگر استفاده کردند. بنابراین بخشی از مسئولیت ناامنی‌های جاری در پاکستان و عدم اطاعت گروه‌های تروریستی از فرامین ارتش و سازمان جاسوسی به خود اسلام‌آباد بازمی‌گردد.

با توجه به واقعیت‌های مورد اشاره، مادامی که پاکستان بر سیاست‌های امنیتی خود در قبال همسایگانش تجدید نظر نکرده و هزینه‌های ده‌ها سال سرمایه‌گذاری و حمایت همه جانبه از تروریزم برای توسعه و تحمیل هژمونی خود را به طور مسئولانه به عهده نگرفته استفاده ابزاری از نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای همراه کردن جهان با مواضع خود در قبال رژیم طالبان، محکوم به شکست خواهد بود و نتیجه‌ای نخواهد داشت. حامد احمدی 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33959






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.